Klan NewsKlan NewsKlan PlusKlan PlusKlan RadioKlan RadioKlan MusicKlan MusicKlani ImKlani Im

Ekonomi

Qeveria strategji për luftën kundër pastrimit të parave

Qeveria strategji për luftën kundër pastrimit të parave

Vendi ynë do ketë strategji kombëtare të hartuar enkas për përmirësimin e vlerësimeve në luftën kundër pastrimit të parave. Ky do të jetë qëllimi  kryesor në këtë fushe dhe do të zbatohet për  6 vitet e ardhshme sipas zv.kryemninstres, Belinda Balluku. Belinda Balluku, zv.kryeministre e Shqipërisë: Në hartimin e Strategjisë, një vëmendje të veçantë i...

7 orë
Kërkesë e lartë për kredi/ BSH: Bankat shtrëngojnë kushtet për individët

Kërkesë e lartë për kredi/ BSH: Bankat shtrëngojnë kushtet për individët

Në tremujorin e dytë të vitit 2024, bankat lehtësuan kushtet aprovuese të kredive për bizneset dhe u treguan më të ngurta për individët. Ky është konstatimi i Bankës së Shqipërisë, sipas së cilës, bankat e nivelit të dytë i dhanë kredi kryesisht biznesit të vogël e të mesëm për likuiditet dhe investime. Ndërkohë, tek individët...

Korrik 21, 2024
Kërkesë e lartë për kredi në 3-mujorin e dytë të vitit

Kërkesë e lartë për kredi në 3-mujorin e dytë të vitit

Në tremujorin e dytë të vitit 2024 bankat e nivelit të dytë lehtësuan kushtet aprovuese të kredive për bizneset dhe u treguan më të ngurta për individët. Ky është konstatimi i Bankës së Shqipërisë sipas së cilës bankat dhanë kredi kryesisht nga bizneset e vegjël e të mesëm për likuiditet dhe investime, ndërkohë që tek...

Korrik 21, 2024
Porti Durrës, 21% më shumë njësi kontejnerike në 6 muaj

Porti Durrës, 21% më shumë njësi kontejnerike në 6 muaj

Nga 6 muajt e parë të këtij viti në Portin e Durrësit janë përpunuar mbi 82 mijë njësi kontejnerike dhe mbi 100 mijë kontejnerë. Lajmin e ndau vetë zv.Kryeministrja njëherësh ministre e Infrastrukturës, Belinda Balluku duke theksuar se janë 21% më shumë njësi kontejnerike të përpunuara në këtë port krahasuar me të njëjtën periudhë të...

Korrik 20, 2024
Hapen aplikimet për kreditë me 0% interes për mjekët

Hapen aplikimet për kreditë me 0% interes për mjekët

Për herë të parë këtë vit edhe familjet e reja të mjekëve përfitojnë nga program i qeverisë për dhënie kredie me zero interes. Vetë ministrja e Shëndetësisë Albana Koçiu vizitoi një prej këtyre familjeve përfituese të cilat vetëm gjatë vitit të shkuar ishin mbi 85 mjekë, teksa janë hapur edhe aplikimet e reja. Albana Koçiu,...

Korrik 20, 2024
INSTAT: Numri i të huajve në Maj u rrit me 45.8%

INSTAT: Numri i të huajve në Maj u rrit me 45.8%

Numri i vizitorëve ka vijuar të mbetet i lartë edhe për muajin Maj të këtij viti, një pjesë e mirë e të cilëve ka zgjedhur netëqëndrimet në strukturat akomoduese. Sipas INSTAT, numri i të huajve që vizituan vendin tonë u rrit me 45.8%, ndërsa netëqendrimet u rritën me 30.9% krahasuar me muajin Maj të vitit...

Korrik 19, 2024
INSTAT: Në Maj vizitorët e huaj u rritën me 63%

INSTAT: Në Maj vizitorët e huaj u rritën me 63%

Të huajt vijojnë të mbajnë në këmbë turizmin e vendit tonë edhe përgjatë këtij viti. Kjo vihet re në publikimin më të fundit të Institutit të Statistikave për strukturat akomoduese dhe rezulton se jo-rezidentët u rritën me 63% në muajin Maj. Referuar këtyre shifrave zyrtare, në total vizitorët jo-rezidentë kanë shënuar një numër mbi tre...

Korrik 19, 2024
Sejko: Gjatë 2023 Shqipëria pati rritjen më të lartë ekonomike

Sejko: Gjatë 2023 Shqipëria pati rritjen më të lartë ekonomike

Teksa prezantoi në Kuvend Raportin e 2023, Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko u ndal edhe tek situata ekonomike e vendit tonë. Sejko u shpreh se gjatë këtij viti, Shqipëria pati normën më të lartë të rritjes ekonomike dhe normën më të ulët të inflacionit. Gent Sejko, Guvernatori i Bankës së Shqipërisë: Në aspektin...

Korrik 18, 2024
DASH: Shqipëria, po ruan qëndrueshmërinë ekonomike

DASH: Shqipëria, po ruan qëndrueshmërinë ekonomike

Departamenti Amerikan i Shtetit në raportin e përvitshëm për Klimën e Investimeve vlerëson se Shqipëria pavarësisht tre goditjeve që pësoi si tërmeti i 26 nëntorit të pesë viteve më parë, pandemisë së COVID dhe ndikimit të agresionit rus në Ukrainë ruajti qëndrueshmërinë ekonomike. “Shtetet e Bashkuara vlerësojnë se Shqipëria vazhdon të ruajë qëndrueshmërinë e saj...

Korrik 18, 2024
Ndryshon ligji për inspektimet, bizneset do të njoftohen 10 ditë para

Ndryshon ligji për inspektimet, bizneset do të njoftohen 10 ditë para

Reforma në fushën e inspektimeve dhe përmirësimi i klimës së biznesi është fokusi i projektligjit të propozuar nga qeveria, përmes të cilit synohet forcimi i transparencës dhe llogaridhënies për interes publik. Sipas draftit, është parashikuar që trupa e inspektoratit të ulë në 20% numrin e inspektimeve në një vit kalendarik dhe të përfshijë në kontrolle...

Korrik 18, 2024